Hallgassa itt nagy idők nagy slágereit!

              

80-as    

  Felugró      ablak


évek

HTML 5 lejátszó. Automatikus indulás

       

    Külső lejátszók


60-70-es évek

RÁDIÓ GOLD


Rádió Gold


A legnagyobb magyar és külföldi slágerekkel a '60-70-es évekből...


Két éves az elfelejtett korosztály értékmentő online rádiója!


Magyarországon nem szól már egy földi sugárzású zenei rádió sem azoknak, akik a 60-70-es években voltak teenagerek, fiatal felnőttek. Ezt a korosztályt, és zenéit, elfelejtették a rádiók. Ezért az Egri Nyitott Kapu Alapítvány kísérletképen elindított számukra egy online zenei adót.
Véleményük szerint ez a korosztály megérdemel egy ilyen műsort, annál is inkább, mert amikor ezek az emberek fiatalok voltak, forradalom volt a hazai és a külföldi könnyűzenei életben. Szólt a rock and roll, beköszöntött a beatkorszak, jött a rock, a disco meg a funky  és nagyon sokan ezeken a dalokon nőttek fel.                                                  

Határainkon túl, sugárzó adók tucatjait és rengeteg internetes rádiót éltetnek a 60-70-es évek sikerlemezei.
Magyarországon csupán egy-két online műsor játssza ezeket a zenéket. Felcsendülnek még a régi slágerek az egykor nagy sikert elért énekesek, együttesek ritkuló koncertjein is. Egy-egy film betétdalaként is megjelennek a háttérben. Ez is jelent valamit, de ez kevés! Csak ennyi lenne az igény ezekre a dalokra? Dehogy.     

A Rádió Gold műsora  a '60-70-es évek legjobb slágereivel, valamint a nyolcvanas évek elejének néhány dalával az eltelt két év alatt szép sikert ért el.

A legendás előadók dalait közvetítő rádió - mint hallgatói írták - visszahozta fiatalságukat, akiknek nagyon is hiányzott a '60-70-es évek popzenéjének aranylemezeit, igazi klasszikusait bemutató műsor.                                                        

A Google statisztikájából kiolvasható, hogy a fiatalabb korosztályokat is érdeklik ezek a dalok.

Így nekik akár egy kis ismeretterjesztés, értékmegőrzés, kellemes élmény lehet a műsor. Persze az idősebb korosztályoknál  a hallgatottság is nagyobb. A hallgatóság fele egyébként a hölgyek közül kerül ki.

Az akkori slágerek és előadóik közül tehát sok most is értékes a Beatlestől a Deep Purple dalain keresztül az Omegáig. Ezeknek ma is szólni kell.

Erre alapozott a Rádió Gold és úgy tűnik, nem gondolkodtak rosszul.

Amikor elindították az automata rádióadást, nem gondolták, hogy ilyen sikere lesz a műsornak. Mára már a magyar internetes rádiók hallgatottságának élvonalához tartoznak. Ez talán a sok-sok jó zene mellett annak köszönhető, hogy nincs szöveg, egyelőre még reklámok sem, csak szignálok.

A Gold nem feledkezik meg a magyar előadókról és a magyar slágereket kedvelőkről sem.

Bemutatják a Táncdalfesztiválok nagy slágereit, a magyar beat-pop-rock-korszak indulását, nagy sikereit. Olyan egykori slágerek kerülnek adásba, amiből kiváló válogatást lehet készíteni az elfelejtett korosztálynak a méltatlanul elfelejtett előadókkal.

Egészséges mix műsort hallhat az, aki rákattint a radiogold.hu  weboldalra. Rock and roll, beat, vagy reggae, egy kis country? Mindegyik. A műsorban a legnagyobb egykori slágerek szólnak, műfaji kötöttségek nélkül.
Ezek a dalok a slágerlisták első helyeit ostromolták a 60-70-es években. Bár egyesek szerint túl színes, sokrétű a műsor, sok a könnyű sláger, mások véleménye szerint viszont jó úton jár a rádió. A  tisztán zenei műsorra naponta már több ezren kattintanak és három és félezer követője van a Facebook oldaluknak is.                                                                            

Hogy a régi kedvencek sokáig szólhassanak, a nonprofit alapon működő rádiónak támogatásra van szüksége.


Szerzői jogdíjak, az internetes nagy sávszélességű kapcsolat, a műsorkészítés technikai, szerkesztési költségei, esetleges fejlesztés évente komoly kiadást jelentenek az alapítványnak, biztosítva ezzel sok ezer ember szórakozását.

Ezért sokszor pályáztak, pályáznak támogatásáért.

Kérik, hogy támogassák törekvéseiket, hogy egyre több idősebb és fiatalabb hallgató szórakozhasson a Rádió Gold segítségével, közben segítenek megmenteni egy elfelejtett zenei korszakot is.

A szervezők köszönettel vennék, ha többen segítenének a rádió megismertetésében, elérésében. Ezért kéréssel fordultak azokhoz, akik napi kapcsolatban vannak ezzel a korosztállyal, hogy nyújtsanak segítséget, akár csak egy link közzétételével honlapjukon, site-jukon a rádió terjesztésében, megismertetésében.
Tisztelet és köszönet azoknak, akik ezt megtették.


Ezzel is segítették törekvésüket, hogy a legendás előadók és slágereik sok hallgatóhoz eljuthassanak a rock 'n' roll hőseivel és a popzene klasszikusaival!


Kérjük, támogassa rádiónkat, hogy még sokáig hallgathassa! Számlaszámunk: Egri Nyitott Kapu Alapítvány, 10300002-10595584-49020015.

Köszönjük!